print-header

Grimbergse perentaart met honing

Dit heb je nodig

  • 1 rol kruimeldeeg
  • 2 peren
  • 3 eieren
  • 3 kl boter
  • 2el lichte room
  • 4 6 el lichtbruine suiker
  • 1 el vloeibare honing
  • 2 dl Grimbergen blond
  • bakparels of gedroogde witte bonen

Zo maak je het

  • Schil de peren en snij in blokjes van 1 cm.
  • Dep droog met keukenpapier.
  • Meng de blokjes peer met de honing in een kom.
  • Scheid het eiwit van het eigeel.
  • Wrijf een taartvorm in met 1 kl boter en leg er het kruimeldeeg in.
  • Prik er een paar keer in met een vork.
  • Leg het bakpapier op het deeg en bedek met bakparels of gedroogde witte bonen.
  • Zet 10 minuten in een op 180C voorverwarmde oven.
  • Haal de taartvorm uit de oven en verwijder het bakpapier met de bakparels of gedroogde bonen.
  • Smelt 1 kl boter in een braadpan en bak de peermengeling 5 minuten.
  • Haal uit de pan en laat uitlekken.
  • Klop het eigeel goed los met een vork in een kom.
  • Meng met het bier, de room en de uitgelekte stukjes peer.
  • Klop de eiwitten stijf met een mixer en spatel zachtjes met een houten lepel onder de perenmengeling.
  • Bestrooi het deeg met de suiker en verdeel er de peermengeling over.
  • Doe dit al roerend zodat de stukjes peer over de hele taart verspreid zijn.
  • Verdeel 1 kl boter in stukjes over de taart en zet 40 minuten in een op 180C voorverwarmde oven.
  • Dek de taart af met aluminiumfolie als ze te bruin kleurt.
  • Laat de taart volledig afkoelen.