print-header

Roomijs met peren en Westmalle Dubbel

Dit heb je nodig

  • 4 rijpe peren
  • 4 el roomboter
  • 4 el suiker
  • 4 bolletjes vanilleroomijs
  • 200 gram gedroogde ontpitte abrikozen (liefst vers)
  • 2 el bloemenhoning 200 cl
  • Westmalle trappist dubbel
  • Muntblaadjes
  • 200 cl verse slagroom licht gezoet

Zo maak je het

  • Laat de gedroogde abrikozen zes tot acht uur in lauw water wellen.
  • Vermeng de abrikozen samen met de bloemenhoning en pureer deze met de staafmixer of blender tot moes.
  • Schil de peren en snij deze in de lengte doormidden en verwijder de klokhuizen.
  • Verwarm de boter in een koekenpan, liefst een pan met antiaanbaklaag.
  • Bak de peren om en om.
  • Strooi de suiker erbij en blijf goed roeren tot de suikerlichtbruin is (denk er om, suiker verbrand snel).
  • Zet de vuur laag en laat gedurende tien minuten de peren stoven.
  • Voeg vervolgens de Westmalle toe.
  • Verhoog de hittebron en roer het bier goed door.
  • Verwarm het geheel nog vijf minuten.
  • Verdeel de peren en de abrikozenmoes over de dessertborden.
  • Leg de moes naast de peren.
  • Maak van de vanilleroomijs mooie bolletjes en leg deze op de abrikozenmoes.
  • Maak het gerecht af met een toefje slagroom en een muntblaadje.