print-header

Eenpansgerecht met rundsvlees

Dit heb je nodig

  • 800 gr rundsvlees - schenkel of schouder
  • 2 grote uien
  • 3 knoflookteentjes
  • 2 wortelen
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 prei
  • 50 gr plantaardig vet
  • 1 tl komijnzaadjes
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 el wijnazijn
  • suiker
  • zout en peper
  • 500 ml donker bier
  • 5 middelgrote aardappelen
  • 1 el gehakte peterselie

Zo maak je het

  • Het vlees in grote stukken snijden van ongeveer 2,5 cm.
  • De uien en de knoflook pellen, de wortelen, bleekselderij en prei schoonmaken en alles in niet te kleine stukken snijden.
  • Het plantaardig vet in een braadpan verhitten, het vlees flink aanbraden en uit de pan nemen.
  • De oven op 175 C voorverwarmen.
  • De uien, knoflook, wortelen, bleekselderij en prei in het braadvet aanbakken, het vlees er weer bij doen, de komijnzaadjes en tijm toevoegen en met azijn, suiker, zout en peper flink kruiden.
  • Het bier erbij gieten en het eenpansgerecht in de oven met het deksel op de pan ongeveer 90 minuten laten stoven.
  • Intussen de aardappelen schillen, wassen en in stukken snijden.
  • De stukken aardapel bij het vlees doen en nog 30 minuten laten smoren.
  • Het eenpansgerecht nog eens op smaak brengen, afwerken met de peterselie en serveren.