print-header

Pannenkoeken met peer en zoete bierstroop

Dit heb je nodig

  • 12 bolletjes vanilleroomijs
  • 4 peren
  • 3 eieren
  • 2,5 dl melk
  • 40 gr +b1 el boter
  • 250 gr bloemsuiker
  • 4 el bruine suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 6 el amandelschilfers
  • 2 flesjes Petrus Oud Bruin (2 x 33cl)
  • 1 snuifje zout

Zo maak je het

  • Meng de bloem samen met de eieren, de melk en 1 dl bier.
  • Klop alles goed door elkaar tot een gladde massa.
  • Smelt 40 gr boter en roer onder het beslag.
  • Giet er de rest van het eerste flesje bier bij en kruid met een snuifje zout.
  • Roer goed en laat 1 uur rusten.
  • Bak de amandelschilfers kort in een antiaanbakpan zonder vetstof tot ze lichtjes kleuren.
  • Bestrooi met de bloemsuiker en laat nog even verder bakken tot ze karamelliseren.
  • Haal uit de pan en spreid uit op een bord.
  • Schil de peren en snij in gelijke partjes.
  • Giet het tweede flesje bier in een kookpot samen met de vanillesuiker en de bruine suiker.
  • Laat inkoken tot een stroperige coulis.
  • Smelt ondertussen een nootje boter in een koekenpan en schep er wat beslag in.
  • Zorg dat het beslag zich verdeelt over de pan.
  • Bak de pannenkoek aan beide zijden goudbruin.
  • Herhaal tot het beslag op is.
  • Verdeel de partjes peer over de pannenkoeken, leg er een bolletje ijs op en bestrooi met geroosterde amandelschilfers.
  • Lepel er de bierstroop over.