print-header

Frambozenclafoutis met amandelen

Dit heb je nodig

  • 300 gr frambozen
  • 2 appelen
  • 1 citroen
  • 5 muntblaadjes
  • 1 dl room
  • 4 eieren
  • 150 gr amandelpoeder
  • 6 el amandelschilfers
  • 100 gr + 1 kl rietsuiker
  • 65 gr zelfrijzende bloem
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 dl Sloeber
  • 2 el olijfolie

Zo maak je het

  • Rasp de schil van de citroen (niet het wit).
  • Snij doormidden en pers 1/2 citroen.
  • Laat de frambozen ontdooien in een zeef en vang het sap op.
  • Doe de amandelschilfers in een antiaanbakpan, bestrooi met 1 kl rietsuiker en bak goudbruin.
  • Schil de appelen en rasp grof.
  • Besprenkel met het sap van 1/2 citroen.
  • Wrijf een ovenschotel in met 1 el olijfolie.
  • Klop de eieren samen met 100 gr rietsuiker en de vanillesuiker tot een witte schuimige massa.
  • Roer er de zelfrijzende bloem, de citroenzeste en 1 el olijfolie onder.
  • Leng aan met de room, het bier en het frambozensap.
  • Roer alles goed.
  • Meng met de geraspte appelen, het amandelpoeder en de helft van de uitgelekte frambozen.
  • Giet alles in de ovenschotel en bestrooi met de rest van de frambozen.
  • Zet 35 40 minuten in een op 200C voorverwarmde oven.
  • Bestrooi even voor het opdienen met de gekaramelliseerde amandelschilfers en garneer met de muntblaadjes.