print-header

Runderstoofvlees met chocolade

Dit heb je nodig

  • 800 gr runderstoofvlees
  • 2 grote uien
  • 1 el boter
  • 20 gr pure chocolade
  • 33 cl Rochefort 8
  • 4 dl kippenbouillon (1/2 blokje in 4 dl heet water)
  • 1 el frambozenazijn
  • 5 jeneverbessen
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 takje tijm
  • pezo
  • instantsausbinder

Zo maak je het

  • Snij de uien in grove stukken.
  • Breek de chocolade in kleine stukjes.
  • Smelt de boter in een grote kookpot en bak het runderstoofvlees beetje bij beetje, tot alle blokjes goudbruin zijn.
  • Kruid met pezo.
  • Voeg de stukken ui toe en laat samen met het vlees kleuren.
  • Giet het bier langs de rand van de kookpot bij het vlees en voeg er de kippenbouillon bij.
  • Zorg ervoor dat het vlees helemaal onderstaat.
  • Kruid met jeneverbessen, de laurierblaadjes en het takje tijm.
  • Dek af en laat 1u30 tot 2u stoven.
  • Schep de kruiden uit de saus.
  • Roer er de frambozenazijn onder en dik de saus wat in met instantsausbinder.
  • Voeg de pure chocolade net voor het opdienen toe en laat smelten.
  • Serveer met frieten of gekookte aardappelen.