print-header

Lamsbout met maltbier

Dit heb je nodig

  • 2 kg lamsbout met been
  • 4 kruidnagels
  • 2 tl jenerverbessen
  • gemalen zwarte peper
  • 1 tl kaneel
  • 100 ml olijfolie
  • 2 uien
  • 2 wortelen
  • zout
  • 400 ml maltbier
  • 300 ml vleesbouillon
  • donkere sausbinder

Zo maak je het

  • Inkepingen maken op het vlees en er de jeneverbessen en kruidnagels instoppen.
  • Het vlees met olijfolie bestrijken en inwrijven met kaneel en peper.
  • Het vlees ongeveer 6 uur koel wegzetten.
  • De uien pellen, de wortelen schrapen en beide in repen snijden.
  • De oven voorverwarmen op 180 C.
  • In een braadpan 6 el olie verhitten het vlees rondom dichtschroeien, met zout kruiden, de uien en wortelen toevoegen en het lamsvlees in de braadpan met het deksel erop ongeveer 2 uur laten stoven.
  • Tijdens het stoven regelmatig wat bier en bouillon toevoegen en het vlees af en toe keren.
  • De bout uit de pan nemen in in aluminiumfolie verpakt ongeveer 10 minuten laten rusten.
  • De saus aan de kook laten komen, op smaak brengen en desgewenst met sausbinder binden.
  • Het vlees in plakken snijden en met de saus serveren.
  • Hierbij passen gekookte aardappelen en witte bonen.