print-header

Kipfiletreepjes met champignons

Dit heb je nodig

  • 750 gr kipfilet zonder bot of huid
  • 1 ui
  • 250 gr champignons
  • 3 el plantenolie
  • 100 ml licht bier
  • 1 tl paprikapoeder
  • 250 ml slagroom
  • zout
  • peper

Zo maak je het

  • De kipfilets in reepjes snijden.
  • De ui pellen en fijn snipperen.
  • De champignons schoonmaken, in dunne plakjes snijden.
  • De olie in een pan verhitten en de filetreepjes erin bruin bakken.
  • Het vlees uit de pan nemen en warm houden.
  • In het braadvet de ui bakken tot hij glazig wordt, de champignons erbij doen en net zo lang - op niet te hoog vuur - laten inkoken tot al het vocht verdwenen is.
  • Met het bier blussen, de room en het paprikapoeder erbij doen en alles nog 5 minuten laten inkoken.
  • De saus met zout en peper op smaak brengen, het vlees er weer bij doen en nog even laten doorwarmen.
  • Hierbij is rijst of tagliatelle erg lekker. In plaats van kipfilet kan ook kalkoenfilet gebruikt worden.