print-header

Gulden Draak - cake

Dit heb je nodig

voor de cake

  • 25 cl Gulden Draak
  • 250 gr boter
  • 75 gr cacao
  • 400 gr fijne kristalsuiker
  • 142 ml zure room
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 275 gr bloem
  • 2 1/2 theelepel bakpoeder

voor de topping

  • 300 gr Philadelpia roomkaas
  • 150 gr poedersuiker
  • 125 ml geklopte slagroom

Zo maak je het

  • Verwarm de oven alvast op 180C.
  • Vet een bakblik van 23 cm in met boter en bestuif het met bloem.
  • Giet de Gulden Draak in een grote soepketel, snij de boter in stukken en voeg de boter er aan toe. Verwarm de Gulden Draak tot de boter gesmolten is. Roer vervolgens met een garde de cacao en de suiker door het warme boterbier. Klop de zure room, eieren en vanille tot een glad papje en giet dit geleidelijk in de soepketel.
  • Tot slot roer je met de garde, de bloem en het bakpoeder door de biermix.
  • Giet het beslag in je bakblik en bak het in ca. 45-60 minuten (tot hij vast ipv vloeibaar is). Het duurt even voordat de cake stijf wordt, maar het ziet er wel leuk uit met alle kleine bierbelletjes.
  • Als de cake koud is kan je beginnen met de garnering. Klop de slagroom stijf. Daarna klop je de roomkaas in een andere kom tot hij smeuiig is en vervolgens roer je de poedersuiker door de roomkaas. Je kan dit ook doen in een keukenmixer, maar dan begin je met de poedersuiker die je heel kort even klopt zodat de klontjes eruit zijn voordat je de roomkaas toevoegt.
  • Voeg de slagroom toe en klop dit weer tot je een smeerbare massa krijgt.
  • Spreid dit mengsel vervolgens uit over de cake.