print-header

Karper in biersaus

Dit heb je nodig

  • 2 uien
  • 1 wortel
  • schil van 1 citroen
  • 1 karper
  • zout
  • 1 laurierblad
  • 1 kruidnagel
  • 750 ml donker bier
  • 100 gr ontbijtkoek
  • 20 gr boter
  • 1 el bloem
  • azijn
  • peper
  • suiker

Zo maak je het

  • De uien pellen, de wortel schoonmaken en beide in plakjes snijden.
  • De citroenschil grof snijden.
  • De karper wassen en droogdeppen, in moten snijden en met zout kruiden.
  • De uien, wortel en citroenschil over de bodem van een braadpan verdelen.
  • De moten vis erop leggen, laurier en kruidnagel erbij voegen.
  • Hierover 500 ml bier gieten en de ontbijtkoek erover verkruimelen.
  • Alles aan de kook brengen en met het deksel erop nog 15 20 minuten verder laten sudderen.
  • Intussen de boter in een pan smelten, de bloem erdoor roeren en met de rest van het bier blussen.
  • De saus met zout, peper en azijn op smaak brengen en in de braadpan gieten.
  • De gare stukken vis eruit nemen en warm houden.
  • De saus door een zeef gieten, nogmaals aan de kook brengen en bij de vis serveren.
  • Serveer hierbij gekookte aardappelen.