print-header

Bierfondue

Dit heb je nodig

  • 500 ml licht bier
  • 250 ml donker bier
  • 750 gr cheddar of chesterkaas
  • 80 gr boter
  • 4 kleine scheutjes tabasco
  • 1 el worchestersauce
  • 1 tl bloem
  • 1 tl ma´zena
  • 18 harde broodjes
  • 1 tl scherpe mosterd
  • 2 eieren

Zo maak je het

  • Het bier en 500 ml water, de kaas en de boter al roerend in een fonduepan verhitten.
  • De tabasco en de worchestersaus toevoegen.
  • De bloem en de ma´zena in wat water losroeren, in de pan gieten en - steeds roerend zodat de kaas niet aanbakt - aan de kook laten komen.
  • De broodjes in vieren snijden, de mosterd met de eieren losroeren, de fondue van het vuur nemen en de eieren met de mosterd er met een garde door kloppen.
  • Deze massa direct op de in vieren gesneden broodjes gieten.