print-header

Appeltjes uit de oven met Saison Dupont

Dit heb je nodig

  • 8 kleine appeltjes, klokhuis eruit halen
  • 125 gr ongezouten boter, laten zacht worden
  • 4 verse fijngehakte laurierblaadjes
  • 4 fijngestampte kruidnagels
  • 75 gr geschaafde amandelen
  • 25 gr verkruimelde amandelen
  • 200 gr lichte basterdsuiker
  • 125 gr rozijnen
  • 1 geperste sinaasappel
  • 1 geperste citroen
  • 1 tl mixed spice
  • 1 flesje calvados
  • 1 dl bier Saison Dupont
  • Vanilleroomijs

Zo maak je het

  • Leg de rozijnen te week in de calvados.
  • Voorverwarm de oven op 180 C.
  • Snij de appelen horizontaal doormidden en leg de gesneden kant onderaan.
  • Maak met een scherp mes het gat van de appelen aan de bovenkant breder.
  • Leg de appelen in een beboterde braadslee.
  • Meng laurier, kruidnagels, een gedeelte amandelen, boter, suiker en rozijnen door elkaar.
  • Besprenkel ondertussen met een mengsel van calvados, vruchtensap en bier.
  • Alles goed door elkaar kneden.
  • Vul er de appelen mee, wrijf ook de buitenkant van de appelen in met het mengsel.
  • Schep de rest van de amandelen door het in de kom achtergebleven vocht en strooi alles over de appelen.
  • Bak ze 10 15 min. in de oven tot ze goudbruin en zacht zijn.
  • Neem uit de oven en laat ze een beetje afkoelen.
  • Leg op elk bord een appel en schep er nog wat van de bijbehorende saus over.
  • Serveer met een grote bol vanille-ijs.