print-header

Asperges met Witkap Pater Special

Dit heb je nodig

  • 300 tot 350 gr asperges per persoon
  • 2 sjalotjes
  • 2 dl Witkap Pater Special
  • 2 dl kruiden/groentenbouillon
  • 1 plak Meesterlijck-ham of andere
  • 100 gr echte boter
  • 1 el peterselie
  • 2 hardgekookte eieren

Zo maak je het

  • Asperges : breek de stengeluiteinden af en schil de asperges van net onder de kop tot beneden met een dunschiller.
  • Ze zijn klaar na ongeveer 15 20 minuten in een pan met kokend water (al naargelang de dikte van de asperges).
  • Witkapsaus : breng het bier en de bouillon aan de kook en laat wat inkoken.
  • Naargelang de gewenste dikte zal je iets moeten indikken. Maar niet te veel want je moet er nog de boter onder verwerken.
  • Haal daarvoor de pan van het vuur en meng er ins tukjes en beetjes de koele boter onder.
  • Nu is de saus ook wel wat aangedikt.
  • Afwerking: verkruimel de eieren, hak de peterselie fijn en snij de ham in grove stukken.
  • Meng de peterselie onder de ham.
  • Opdienen : de asperges op de borden, in volgorde saus, ham-peterselie en ei er over.