print-header

Blonde griet en langoustinestaartjes in Bolivar

Dit heb je nodig

  • 800 gr schoongemaakte grietfilet
  • 8 langoustinestaartjes (bvb diepvries)
  • 4 mooie niet te kleine ronde aardappelen
  • 1 busseltje asperges
  • 1 courgette
  • 4 wortelen
  • halve knolselder
  • kervelblaadjes
  • peper & zout
  • olijfolie

Voor het frituurdeeg

  • 125 gr bloem
  • ╝ dl olie
  • 1 opgeklopt eiwit
  • 1 dl Bolivar Blond
  • 1,25 dl water
  • zout

Voor de saus:

  • 1 dl visfumet
  • 1 dl Bolivar Blond
  • boter

Zo maak je het

  • De groenten in lange slierten snijden en gaar koken in boter.
  • De aardappelen koken maar zorg er voor dat ze nog niet volledig gaar zijn.
  • Snij ze in dikke schijven nadat ze wat afgekoeld zijn.
  • Deze schijven bakken we in de pan tot ze gaar zijn. Je mag olijfolie of boter gebruiken.
  • De schoongemaakte langoustinestaartjes in kokend water kieperen en kort koken.
  • Meteen daarna afkoelen onder koud water.
  • Maak het frituurdeeg door alle ingrediŰnten te mengen.
  • Zorg dat het een smeu´g deeg is.
  • De langoustinestaartjes door het deeg halen.
  • De griet enkele minuutjes bakken in olijfolie.
  • De langoustinebeignets bakken in de frietketel.
  • De visfumet koken en van het vuur halen.
  • Het bier apart opwarmen en bij de visfumet voegen.
  • Het mengsel opwerken met boter en kruiden naar smaak.
  • Voor het opdienen wat saus in het midden van het bord gieten en de griet er op schikken.
  • Daarnaast enkele aardappelschijven leggen met 2 langoustinestaartjes er op.
  • De groenten met een vork in pakjes draaien zoals je dat met spaghetti doet.
  • Enkele pakjes op het bord schikken en overstrooien met enkele kervelblaadjes.