print-header

Bonen-tomatensoep met bleekselderij en Tempelier

Dit heb je nodig

  • 6 fijngehakte uien
  • 10 stengels fijngehakte bleekselderij
  • 4 eetlepels rozemarijnnaalden
  • olijfolie
  • 8 fijngehakte knoflookteentjes
  • 750 gr grote witte bonen: ‘Gigantes' of Lima bonen of Chinese butter bonen
  • 0,5 liter bier Tempelier
  • 3,5 liter groentebouillon
  • pezo
  • 15 tomaten in stukjes gehakt
  • 10 eetlepels gehakte peterselieblaadjes
  • broodje erbij serveren

Zo maak je het

  • De bonen een dag op voorhand weken.
  • Olie verhitten en ui, selder, rozemarijn en knoflook er in doen tot ze zacht worden.
  • Bonen en bouillon toevoegen.
  • Breng aan de kook en draai het vuur laag.
  • Voeg bier toe.
  • Kruiden met peper en zout.
  • Laat de soep wat indikken.
  • Tomaten eerst pellen, in blokjes snijden en pas op het laatste bijvoegen.
  • Roer er de peterselie door.
  • Besprenkel bij het opdienen met extra olijfolie.