print-header

Buideltje met appeltjes, chocolade, faro en ijs

Dit heb je nodig

  • 4 pannenkoekjes
  • 1 flesje faro
  • 1 zure appel in dobbelsteentjes
  • 200 g pure chocolade in blokjes
  • vers seizoensfruit: aardbeien
  • bessen
  • ananas
  • kirch naar smaak
  • geroosterde amandelen
  • munt
  • boter
  • 0,5 l vanille-ijs

Zo maak je het

  • De appeldobbelsteentje stoven in wat boter, en de helft van de faro en kirch er overgieten.
  • Even laten stoven.
  • Smelt de chocolade au bain-marie.
  • Meng er rustig de andere helft van de faro en wat boter onder.
  • Warm de flensjes op en vul ze met appelblokjes, een ijsbolletje en wat chocoladesaus. Plooi dicht.
  • Leg het flensje in een bord, giet onderaan nog wat chocoladesaus, en leg stukjes vers fruit bovenaan.
  • Werk af met geroosterde amandelen en een stukje munt.