print-header

Corsendonks preitaartje

Dit heb je nodig

  • 2 preiwitten
  • boter
  • 1 witloof
  • roux (boter en bloem)
  • enkele champignons
  • pezo
  • 200 g gemengd gehakt
  • room
  • 1 ui
  • ei
  • 1 teentje look
  • 10 kleine vormpjes
  • 50 g gemalen Corsendonk kaas
  • citroen
  • 1 tomaat
  • 1 dl Corsendonk Pater

Zo maak je het

  • Prei, witloof, ui, look en champignons fijnsnijden en laten uitzweten in boter.
  • Hierbij het gehakt voegen en laten bakken. Goed blijven roeren.
  • Het bier er bij voegen en laten sudderen.
  • Binden met roux. Op smaak brengen.
  • Afwerken met een liaison van room en eigeel.
  • De taartjes vullen met het mengsel.
  • Bestrooien met kaas en laten kleuren in de oven.
  • Opdienen met wat waterkers, veldsla, een schijfje tomaat en citroen. Of naar eigen inspiratie.