print-header

Courgettemousse met garnaaltjes

Dit heb je nodig

  • 1 el olijfolie
  • 1 el fijngesnipperde bieslook
  • 1 fijngesnipperde sjalot
  • 125 g gepelde grijze garnalen
  • 1 knoflookteentje
  • 1 Petit-Suissekaasje (60 g)
  • 1 ongeschilde courgette in blokjes
  • 1 el pesto verde
  • 2 el bier
  • 2 el mascarpone
  • pezo
  • sprietjes bieslook

Zo maak je het

  • Verhit de olijfolie en bak de fijngesnipperde sjalot en de knoflook glazig.
  • Voeg de blokjes courgette en het bier toe.
  • Laat 10 min stoven.
  • Kruid met peper en zout.
  • Mix tot een gladde mousse en laat afkoelen.
  • Meng de mousse met de mascarpone en de fijngesnipperde bieslook.
  • Kruid met pezo.
  • Verdeel de mousse over glaasjes.
  • Versier met garnalen.
  • Meng 1 Petit-Suissekaasje met de pesto en schep hiervan een toefje bovenop de garnalen.
  • Versier met 1 of 2 sprietjes bieslook.