print-header

Doperwtensoep met gekookte vis en Valeir Blond

Dit heb je nodig

  • 500 gr (diepvries)erwten
  • 2 uien
  • 2 wortelen
  • 2 kleine selderstengels
  • 5 dl groentebouillon
  • een flesje Valeir Blond op kamertemperatuur
  • 200 gr gerookte vis (bvb heilbot)
  • olijfolie
  • pezo
  • 4 eetlepels bladselderij

Zo maak je het

  • De gerookte vis in stukjes snijden.
  • De fijngehakte uien, wortelen en selder stoven in olie.
  • De doperwten toevoegen en in ca 20 min. zacht laten worden. Daarna pureren.
  • De bouillon toevoegen en opnieuw gedurende 20 minuten opwarmen.
  • 10 minuten voor het einde de gerookte vis, de Valeir en de bladselderij toevoegen.
  • Op smaak brengen met peper en zout.