print-header

Everzwijn met groenten en pizzaiolasaus

Dit heb je nodig

4 everzwijnfilets van 150 gram

Voor de courgetteschuitjes:

  • 2 courgetten
  • 200 g verse ricotta
  • 2 soeplepels geraspte parmezaankaas
  • nootmuskaat
  • fijngesnipperde muntblaadjes
  • olijfolie
  • fijn zeezout
  • peper van de molen
  • Voor de eierenkoek (10 stukken): 2 eieren
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui in dunne plakjes
  • 1 wit van prei in dunne plakjes
  • 50 g parmezaankaas
  • vers geraspt
  • zout en versgemalen zwarte peper

Voor de broccolitaart

  • 200 g broccoliroosjes
  • 100 g ricotta
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 dl room
  • pezo

Voor de kruidenmengeling

  • bieslook
  • dragon
  • platte peterselie

Voor de pizzaiolasaus

  • 4 tomaten
  • 2 dl passata of 1 dl tomatenpuree
  • 1 grote ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 30 g kappertjes in 't zuur
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • verse oreganoblaadjes
  • 1 eetlepel fijngehakte bladpeterselie
  • olijfolie
  • pezo
  • 1 dl Augustijn Bruin

Zo maak je het

  • Courgetteschuitjes: De courgettes wassen en de uiteinden er af snijden.
  • Daarna in ringen snijden van 1,5 2 cm dik.
  • Het middenstuk (zaad) uithollen.
  • De binnenkant met zeezout bestrooien en laten drogen.
  • De verse kaas met een vork prakken, snuifje zout, peper, nootmuskaat en parmezaan toevoegen en alles goed mengen.
  • De munt onder het mengsel doen.
  • De courgettes vullen met het mengsel.
  • 7 8 minuten stomen.
  • Eierenkoek: Klop de eieren met een vork los in een kom en voeg zout en peper toe.
  • Verhit de olie in een pan en laat de ui en prei gaar zweten.
  • Laat afkoelen.
  • Doe dit mengsel in een beboterde kom.
  • Meng een gedeelte van de parmezaankaas onder het ui-preimengsel.
  • Giet er de eieren overheen.
  • Bestrooi met de rest van de parmezaan.
  • Bak het eimengsel in de oven en zet even onder de grill.
  • Snij met een scherp mes in stukken.
  • Mag koud worden.
  • Broccolitaart en kruidenmengeling: De broccoliroosjes wassen en al dente koken of stomen.
  • De roosjes pureren.
  • Bloem en ricotta toevoegen, op smaak brengen met zout en goed mengen.
  • De kruiden fijnhakken, mengen met de room, op smaak brengen met peper en zout en bij de broccoli doen.
  • Het mengsel in een ovenkom doen en in een warmwaterbad gedurende 25 minuten bakken in een oven van 180C.
  • Pizzaiolasaus: Was en snij de tomaten in grove stukken, niet pellen.
  • Bak de gesnipperde ui in olijfolie glazig en voeg de geplette knoflookteentjes en de in stukken gesneden tomaten erbij.
  • Laat even meebakken.
  • Doe de tomatenpassata er bij.
  • Laat op een zacht vuur een vijftiental minuten koken zonder deksel.
  • Voeg af en toe een beetje bier toe.
  • Het sap van de tomaten zal met de olijfolie een emulsie vormen.
  • De gedroogde oregano toevoegen en op smaak brengen met peper en zout.
  • De saus bindt normaal vanzelf maar als het niet voldoende is zelf binden.
  • De saus zeker niet te dik laten worden.
  • Haal de saus van het vuur.
  • Meng de kappertjes onder de saus en garneer met de verse oregano en de gesnipperde platte peterselie.
  • Everzwijnfilets: Als laatste: bak de steaks gedurende enkele minuten langs elke kant mooi bruin.
  • Kruiden met pezo.
  • Zorg er voor dat eerst de bijgerechten bijna klaar zijn.
  • Serveren: Schep een beetje pizzaiolasaus op het bord, leg hierbij een steak, twee courgetterondjes, een stukje eierenkoek en een soeplepel broccolitaart.