print-header

Flensjes met abrikoos en karamel

Dit heb je nodig

  • 125 g bloem
  • 1 ei
  • 25 gram gesmolten boter
  • 3 eetlepels roomboter
  • 3 dl melk
  • 8 gedroogde abrikozen
  • sap van 2 sinaasappelen
  • 125 gram basterdsuiker
  • 2 dl Gouden Carolus Classic (fles van 75 cl)

Zo maak je het

  • Gedroogde abrikozen in stukjes snijden.
  • Sinaasappelen persen en het sap zo kort mogelijk verwarmen.
  • Stukjes abrikoos in het sinaasappelsap gedurende 2 uren wellen en vervolgens met een staafmixer tot moes pureren.
  • Beslag maken van bloem, ei, gesmolten boter en melk.
  • Boter in een koekenpan met anti-aanbaklaag verwarmen, mooie lichtbruine flensjes bakken en vervolgens warm houden.
  • Suiker langzaam in een pannetje met anti-aanbaklaag laten smelten en het bier bij beetjes erdoor roeren tot een gelijkmatige, licht gebonden saus is ontstaan.
  • Flensjes lichtjes met abrikozenmoes bestrijken, oprollen en in schuine plakjes snijden. Of flensjes in de vorm van een envelopje vouwen en vullen met abrikozenmoes.
  • Over voorverwarmde borden verdelen en karamelsaus eromheen lepelen.
  • Serveren met een gekoeld glas of proefglaasje Gouden Carolus Classic en Belgian Beer Chocolates van brouwerij Het Anker.