print-header

Forelfilets met paddestoelen en Tripel Karmeliet

Dit heb je nodig

  • 8 verse forelfilets
  • 75 g shi-take paddestoelen
  • 75 g oesterzwammen
  • 75 g champignons
  • 1 el fijngehakte kervel
  • 1 el fijngehakte dille
  • 200 g wit van de prei
  • 6 el roomboter
  • 4 el crème fraîche
  • 1 flesje Tripel Karmeliet
  • peper uit de molen en zout naar smaak

Zo maak je het

  • De shi-take paddenstoelen, champignons, oesterzwammen schoonmaken, fijn hakken en met vier eetlepels boter mengen met de dille en kervel.
  • Peper uit de molen en zout naar smaak toevoegen.
  • De oven voorverwarmen op 220°C.
  • Forelfilets insmeren met dit mengsel, oprollen en vastzetten met een houten prikkertje.
  • Een vuurvaste schaal met de rest van de boter insmeren, fijngesneden wit van de prei over de bodem verdelen, de opgerolde filets hierop leggen en driekwart van het bier in de vuurvaste schaal doen.
  • De vuurvaste schaal vervolgens ruim twintig minuten in de oven op een stand van 170°C plaatsen.
  • De opgerolde filets eruit halen en warm houden.
  • De rest van het bier en crème fraîche in een apart sauspannetje door het overgebleven vocht roeren en nog even goed verwarmen.
  • Op smaak brengen met peper en zout.
  • Verdeel de filets en saus over voorverwarmde borden en serveer hierbij aardappelkroketjes en in boter gestoofde worteltjes vermengd met fijne doperwten.
  • Drink een goed gekoeld glas Tripel Karmeliet.