print-header

Groene asperges met Ganda ham en Westmalle Triple

Dit heb je nodig

  • 24 groene asperges
  • 2 eidooiers
  • 10 cl Westmalle Tripel
  • 100 g boter
  • sap van 1/4 citroen
  • 12 mooie plakken Gandaham
  • pezo

Zo maak je het

  • Smelt voor de saus de boter boven een pan met heet water (au bain marie).
  • Beweeg de boter niet, zodat olie en vaste bestanddelen zich kunnen scheiden.
  • Schenk de boter voorzichtig over in een andere kom zodat het melkeiwit in de kom achterblijft.
  • Schil de asperges, snijd er de kontjes af, kook ze gedurende 5 minuten in gezouten water, koel ze daarna direct in water met ijsblokjes af en laat ze uitlekken op een propere keukendoek.
  • Snijd de asperges in gelijke stukken van ongeveer 5 centimeter lang.
  • Sla de eidooiers met 10 cl Westmalle Tripel en het citroensap boven een pan heet water op tot een sabayon ontstaat.
  • De saus moet aan de garde blijven hangen en er niet in druppels afvallen.
  • Voeg van het vuur af de geklaarde boter beetje bij beetje toe terwijl u blijft kloppen.
  • Breng de mousseline op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de asperges over vier borden en leg de plakken ham mooi gedresseerd in het midden.
  • Schenk de saus ruim over de asperges en maak het bord af met enkele druppels olijfolie.