print-header

Kabeljauw in de boetprocessie

Dit heb je nodig

  • 4 stukken kabeljauw van ongeveer 200 g
  • 12 asperges
  • 400 g tuinbonen
  • 2 sjalotjes
  • 2,5 dl Boeteling
  • 1 kg aardappelen of kroketten
  • peper en zout
  • olijfolie
  • bieslook
  • 2,5 dl room
  • 2,5 dl visfumet
  • 50 g echte boter

Zo maak je het

  • Kook de tuinbonen in wat water gedurende 10 minuten.
  • Voeg er dan de gesnipperde sjalotten aan toe, laat nog even uitzweten en doe er de visfumet en de room bij.
  • Laat nog even inkoken.
  • Haal de tuinbonen uit de saus en hou ze warm.
  • Haal de pan van het vuur en voeg er terwijl je blijft kloppen de boter in stukjes aan toe.
  • Als de boter in de saus vermengd is giet er dan zachtjes het bier bij.
  • Laat nog even tot het kookpunt komen en breng op de gewenste smaak met peper en zout.
  • Kook ook de asperges beetgaar en hou ze warm.
  • Snipper de bieslook. Bak de vis langs de velkant in olijfolie.
  • Verdeel de asperges en de tuinbonen over de borden.
  • Leg er de kabeljauwmoten op en overgiet met een beetje biersaus.
  • Garneer met bieslook.
  • Ondertussen heb je aardappelen gekookt. Die kunnen er ook nog bij. Kroketten passen evengoed bij dit recept.