print-header

Kip ovenschotel

Dit heb je nodig

  • 4 kippenbouten (ontveld)
  • 6 aardappelen in dunne schijfjes
  • 1 ui
  • 1 winterpeen (schijfjes)
  • 150 ml Noir de Dottignies
  • 25 g gesmolten boter
  • 200 g spekreepjes
  • 2 laurier bladeren
  • 1 grote ui
  • tijm
  • rozemarijn
  • zout
  • peper

Zo maak je het

  • Leg een laagje aardappels in de ovenschaal met daaroverheen het laurierblad en de kruiden.
  • Leg hier op de kip en leg de ui, wortel en spekjes op de kip, hierover een laurier blad en nog wat kruiden.
  • Afdekken met een laagje aardappels en giet hier het bier over, vervolgens de aardappels besmeren met de boter.
  • De schaal afdekken met aluminiumfolie en 1,5 uur gaar stoven in de oven bij ca. 150C.
  • Daarna het aluminiumfolie verwijderen en nog een half uur in de oven laten staan.