print-header

Kreeft met een compositie van paddenstoelen

Dit heb je nodig

  • 2 kreeften van ca 600 g
  • 2 fijne sneetjes gerookt spek
  • 250 g mengeling champignons
  • 1 krulsla
  • 1 citroen
  • 2,5 dl room
  • 2 sinaasappelen
  • 1 flesje Bersalis Tripel
  • 1 snede brood
  • 2 tomaten
  • 8 blaadjes munt
  • 2 tenen knoflook
  • olijfolie
  • 2,5 dl (kreeften)bouillon
  • dragon
  • wijnazijn
  • peperbolletjes
  • boter
  • suiker
  • 1,5 dl witte wijn

Zo maak je het

  • Kreeft: veel water met gekneusde peperkorrels, gesnipperde ui, prei en een laurierblaadje aan de kook brengen.
  • Leg de kreeft erin, neem de pan dan van het vuur en laat de kreeft er 7 minuten in liggen.
  • Haal de kreeften uit de pan, halveer ze en haal het vlees eruit.
  • De scharen bewaren.
  • Sinaasappelsaus: De citroen en de sinaasappels uitpersen.
  • Het sap inkoken met 4 blaadjes munt, een beetje suiker, wijnazijn, witte wijn en peperbollen.
  • Deze saus zachtjes laten koken.
  • Daarna opkloppen met klontjes malse boter en laten afkoelen.
  • Kreeftensaus: De pantsers in olie stoven en het vlees van de tomaten, de dragon en gesnipperde knoflook toevoegen.
  • Bevochtigen met (kreeften)bouillon en Bersalis tripel.
  • Tot laten inkoken, zeven en nog verder inkoken tot de gewenste smaak.
  • Ook deze saus opwerken met klontjes malse boter, op smaak brengen en laten afkoelen.
  • Champignons: De champignonmengeling kuisen, in blokjes snijden en stoven in boter.
  • Kruiden en laten afkoelen.
  • Afwerking: Het brood in kleine blokjes snijden en bakken in boter.
  • Zie dat ze krokant zijn.
  • Het gerookte spek drogen in een oven op 140C en in reepjes snijden.
  • Een torentje maken van een laagje champignons, een laagje broodkorstjes en opnieuw een laagje champignons.
  • Vlees van een halve kreeft, kreeftensaus, een beetje sinaasappelsaus.
  • Een beetje krulsla gemengd met spekreepjes.
  • Versieren met een kreeftenschaar en muntblaadjes.