print-header

Kruidige paprikasoep van de Venen

Dit heb je nodig

  • 4 rode en 2 groene paprika’s
  • 3 uien
  • 2 wortelen
  • 2 takjes selder
  • 7 dl gevogeltefond
  • 125 g spekrepeltjes
  • een flesje Super des Fagnes blonde op kamertemperatuur
  • 2 aardappelen
  • olijfolie
  • pezo
  • 2 eetlepels gehakte peterselie

Zo maak je het

  • De pitjes van 1 rode en 1 groene paprika verwijderen en kleine paprikablokjes snijden.
  • De fijngehakte uien, wortelen, selder en aardappelen stoven in olie.
  • Drie rode en 1 groene paprika in stukken toevoegen en nog even laten sudderen.
  • Oppassen dat je de groenten niet laat aanbakken.
  • De fond toevoegen en gedurende 20 minuten laten koken.
  • Daarna pureren en bier volgens smaak toevoegen.
  • Daarna de kleine paprikablokjes erbij doen.
  • Nog 5 minuutjes laten opstaan.
  • Ondertussen de spekreepjes zonder boter bakken tot het vet er grotendeels uit is.
  • De spekreepjes uit de pan op een stuk keukenpapier ontvetten.
  • Op smaak brengen met peper en zout.
  • Schik bij het serveren eerst reepjes spek in het bord. Schep daarna de soep erover en bestrooi met peterselie.