print-header

Pompoensoep met spekjes en rookworst

Dit heb je nodig

  • 1 stuk pompoen van 1 kg
  • 2 preiwitten
  • 2 uien
  • 1 knoflookteentje
  • 2 takjes witte selder
  • 1 klein potje tomatenpuree
  • 1 liter groentenbouillon
  • 1 flesje Maredsous dubbel
  • 2 laurierblaadjes
  • peterselie
  • pezo
  • boter
  • croutons
  • 100 g spekjes
  • een halve rookworst

Zo maak je het

  • Snij het binnenste met de zaden van de pompoen.
  • De rest zeer goed wassen en in stukken snijden.
  • De pompoen hoeft niet geschild te worden.
  • Snij de uien, knoflook en groenten in stukken en stoof ze in boter.
  • Doe na het fruiten het vruchtvlees van de pompoen en de laurierblaadjes bij de groenten en doe er het grootste deel van de bouillon over.
  • Roer de tomatenpuree erbij.
  • Laat alles zachtjes koken tot de pompoen gaar is.
  • Haal de laurier uit de pot.
  • Mix (en zeef eventueel) de soep.
  • Doe zachtjes het bier bij de soep.
  • En flesje mag gerust.
  • Controleer de smaak en de binding.
  • Eventueel bijkruiden.
  • Eventueel bouillon bijvoegen.
  • Bak ondertussen de spekjes tot het vet er grotendeels uit is.
  • Dep het vet van de spekstukjes op keukenpapier.
  • Zet de soep voor het opdienen opnieuw op het vuur en voeg er in fijne schijfjes de rookworst bij en de spekjes.
  • Garneer met gebakken croutons en peterselie.