Detailfiche brouwerij Amburon Belgian Craftbrewery

brouwerij Amburon Belgian Craftbrewery logo
Hasseltsesteenweg 617
3700 Tongeren 
0496 / 02 24 58
info@amburonbelgiancraftbrewery.be
www.amburonbelgiancraftbrewery.be
2016 -  

Passie voor bier, daar is het bij Amburon Belgian Craftbrewery NV mee begonnen. Kwaliteitsbier brouwen in lijn met de Belgische traditie, met ruimte voor innovatie. Amburon Belgian Craftbrewery is begin 2016 opgericht door Davy DaniŽls met medevennoten Carlo De Baere en Jan Jacobs.

Davy DaniŽls (zaakvoerder) kreeg de liefde voor het bier van thuis mee en werkt al heel zijn leven in de bierwereld. Zijn grootvader startte in 1961 een drankenhandel, die tot op de dag van vandaag bestaat en zoín 600 Belgische bieren verkoopt. Deze drankenhandel is trouwens naast de brouwerij gelegen.

Carlo en Jan wilden in hun leven als ondernemer nog ťťn keer iets anders doen. Tijdens hun opleiding van biersommelier, ontvlamde de passie voor Belgisch bier. Zij kwamen eind 2014 in contact met Davy en bekeken samen hoe ze een bestaand biermerk konden uitbouwen.

Samen met jeugdvriend en meesterbrouwer Bart Durlet, lanceerde Davy DaniŽls in 2009 een Tongers stadsbier, Amburon (blond) geheten. Hiernaar is de brouwerij vernoemd, mede uit trots en respect voor de historie van Tongeren, de locatie van onze brouwerij en het Belgisch bier.

Sinds 2016 is Bert Housen de meesterbrouwer. Voorheen was hij actief bij brouwerij Anders en is opgeleid door Bart Durlet, die samen met hem de brouwerij heeft opgezet. Bert Housen heeft ruime ervaring met zeer veel verschillende biertypes en stijlen. Hij staat in voor de productie bij Amburon Belgian Craftbrewery NV.

    biermerk stijl(en) % Alc.
huidig gamma   Tungri bitter bitter 7,50 %
huidig gamma   Tungri blond blond 7,50 %