Detailfiche brouwerij De Block

brouwerij De Block logo
Nieuwbaan 92
1785 Peizegem (Merchtem) 
052 / 37 21 59
info@satanbeer.com
www.satanbeer.com
1887 -  

Brouwerij De Block ligt op de scheidingslijn tussen Oost-Vlaanderen en Brabant. Hier zorgt een lange brouwerstraditie voor de band tussen verleden en heden. In de 14e eeuw, wanneer de eerste brouwersgilden in Brabant ontstan, heeft Henricus De Bloc reeds het brouwersrecht verworven.

Het is echter Louis De Block, tevens maalder en landbouwer en getrouwd met een brouwersdochter uit het landelijke Baardegem, die de brouwerij in haar huidige vorm opricht.

Zo volgden de jaren en de generaties, de twintiger jaren met vader Alfons De Block en zijn broers en zussen, en later de afwisseling van de wacht, telkens weer opnieuw, als het voortdurend brouwen en gisten en lageren van hun goede bieren, tot ze rijp waren om gedronken te worden, zoals een echte Block, slok op slok.

Dat eeuwenoude proces van bier, gemaakt van fijnste aroma's, van hoppen uit de eigen streek, van mout van hun granen en kruiden en eigen gistculturen, waarvan de recepten en tradities telkens weer doorgegeven worden en waarvan alleen de kwaliteit als norm voorop staat.

Brouwerij De Block heeft niet de ambitie om productierecords te breken, maar laat zich slechts leiden door zorg en kwaliteit, afwerking en verpakking. Men is er bekoord door de grote interesse van vele gretige afnemers, waar ook ter wereld : Europa, Japan, Amerika, Canada, AustraliŽ …

    biermerk stijl(en) % Alc.
huidig gamma verdwenen Abdij van Dendermonde tripel tripel, abdijbier 8,00 %
huidig gamma   Kastaar blond 5,50 %
huidig gamma   Satan Black sterk donker 8,00 %
huidig gamma   Satan Gold sterk blond 8,00 %
huidig gamma   Satan Red amber 8,00 %